HABERLER

İşbaşı Eğitim Programı Şartları Güncellendi

İŞKUR'dan İşbaşı Eğitim Programı Kapsamında Her Katılımcıya 21.580 TL'ye Kadar Destek!


İŞKUR, aktif istihdam hizmetlerinin daha etkin yürütülmesi, daha fazla sayıda vatandaşın kurs ve programlardan faydalanması için işbaşı eğitim programının kapsamı genişletildi. İŞKUR’a kayıtlı işsizlerin mesleki deneyim kazanmalarını sağlamak ve istihdam edilebilirliklerini artırmak amacıyla işbaşı eğitim programının şartlarını kolaylaştırdı.
20.01.2024 tarihli 32435 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan karara göre; taahhüt edilen istihdam oranı %70‘ten %60’a çekildi. Taahhüt edilen istihdam etme süresi ise eğitim süresinin 3 katından 2 katına indirildi.  
İşbaşı eğitim programından yararlanmak isteyen adayların; 15 yaşını tamamlamış İŞKUR’a kayıtlı işsiz olması, iş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanması, işverenin eşi veya kan hısımı olmaması, kurum tarafından daha önce aynı meslekte düzenlenen programı tamamlamamış olması gibi temel şartları karşılaması gerekiyor.

İş arayan statüsündeki katılımcılara günlük 653,93 TL, herhangi bir öğrencilik statüsünde bulunan katılımcılara 653,93 TL, lise ve altı örgün eğitime devam eden katılımcılara  490,45 TL, işsizlik ödeneği alanlara günlük 326,97 TL, yazılım ve bilişim alanındaki katılımcılara ise günlük 719,32 TL ödeme yapılacak.

İşbaşı eğitim programı uygulaması ; günde en az 5 en fazla 8 saat şeklinde, haftada en fazla 6 gün olarak, toplamda haftalık 45 saati geçmeyecek şekilde planlanabiliyor. 
Program süresi bilişim, enerji ve imalat sektörlerindeki işyerleri ve mesleklerde en fazla 6 ay, diğer sektörlerde ise en fazla 3 ay olarak belirlendi. Siber güvenlik, bulut bilişim, oyun geliştirme uzmanı ve kodlama alanında; 18-29 yaş arası gençler için işbaşı eğitim programlarının uygulanma süresi en fazla 9 ay olarak uygulanacak.
En az beş sigortalı çalışana sahip olan, İŞKUR’a kayıtlı işverenler programa başvuru yapabiliyor. Katılımcıların en az %60’ını 60 günden az olmamak üzere, program süresinin en az iki katı kadar süreyle istihdam etmeyi taahhüt etmeleri ise karşılamaları gereken bir başka şart. 

 

Müracaat etmek ve bilgi almak için lütfen tıklayınız...