HABERLER

Misyonumuzda Yeni Sorumluluk Alanı Sürdürülebilirlik

turmob sürdürülebilirlik raporuSon yıllarda uluslararası düzeyde gündemde önemli yer tutan ve başta Birleşmiş Milletler olmak üzere birçok kurumun temel konuları arasında yer alan sürdürülebilirlik, artık konuşmanın ötesinde eyleme geçmeyi gerektiren bir noktaya geldi.

Bireysel ve kurumsal sorumluluklarımızla sosyal ve iş yaşamımızda harekete geçmek üzere eğitimden kurumlar arası ve ülkeler arası iş birliğine, iş yapma biçimimizden yaptığımız işlere kadar her alanda “sürdürülebilirlik” değerlerini içselleştirmek ve hayata geçirmek zorundayız.

“İhtiyaçlarımız, gelecek neslin ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı ve kaynaklar kıt” mottosuyla tüm dünyada birçok kurum gibi muhasebe meslek örgütleri de kolları sıvamış durumda. Pandemi ile daha duyarlılaştığımız son birkaç yılda sürdürülebilirlik konusundaki raporlama hizmetlerinin de mesleki sorumluluklarımız içinde kabul edildiğini dikkate aldığımızda, 2022’den itibaren meslek üst örgütümüz TÜRMOB olarak da bu konuda bir misyon üstlendi.

YENİ DAVRANIŞ MODELİMİZ: “BEŞİKTEN BEŞİĞE KADAR!”

TURMOB Web sayfasının bu yeni bölümünde, sürdürülebilirlik ile ilgili entelektüel bilgileri ve mesleki sorumluluklarımız çerçevesinde yeni hizmet alanımızı ilgilendiren uluslararası düzeyde raporları, görüşleri paylaşılmaktadır.

https://turmob.org.tr/surdurulebilirlik