HABERLER

Yeşil Mutabakata Uyum Proje Desteği Açıklandı

Ticaret Bakanlığı’nın 10.000.000 TL’ ye varan destek tutarındaki Yeşil Mutabakata Uyum Projesi yayınlandı. Cari yıldan önceki son üç takvim yılında toplam 300.000 ABD Doları ve üzeri ihracat yapan imalatçı ve ihracatçı şirketler başvuru yapabilecek. Şirketler Responsible® markasını, Bakanlığın marka kullanımına dair verdiği onay tarihinden itibaren 5 yıl süreyle kullanabilecek.
Marka kapsamına girmek için, mevcut durum analizi ile sürdürülebilirlik yol haritasının oluşturulması için ihtiyaç duyulan danışmalık; uygulama danışmanlığı ve süreçte izleme/doğrulama danışmanlığı giderleri desteklenecek.


Bu çağrı kapsamında bakanlık tarafından yapılan değerlendirmede şirketlerin;

  • Sürdürülebilirlik vizyonu ve stratejisini,
  • İhracat vizyonu ve kültürünü,
  • Üst yönetimin projeyi sahiplenme düzeyini,
  • Proje ekibinin niteliğini,
  • Sürdürülebilirlik stratejisinin şirketin mali yapısına uygunluğunu,
  • Responsible® Portalı üzerinden oluşturulan Responsible® Ön Değerlendirme Karnesini dikkate alacak.

Yeşil Mutabakata uyum amacıyla şirketlerin ihtiyaç analizinin yapılmasına yönelik proje üç fazdan oluşuyor.
1.    Mevcut durum analizi ile sürdürülebilirlik yol haritasının oluşturulması danışmanlığı kapsamında, çalışan kişi sayısı ve yıllık satış hasılatına göre 500.000 TL ile 1.500.000 TL tutarları asasında danışmanlık firmasına ödeme yapılacak.
2.    Uygulama danışmanlığı kapsamında, aldığı teknik ve finansal fizibilite danışmanlığı hizmeti giderleri desteklenecek.
3.    İzleme ve doğrulama danışmanlığı, mevcut durumunda kaydedilen iyileşmenin ölçülmesi, izlenmesi, doğrulanması ve raporlanması danışmanlığı ile söz konusu danışmanlık süreci için zorunlu olan sertifikasyon giderleri desteklenecek.

Desteklenecek faaliyetler arasında;

  • Sürdürülebilirlik, döngüsellik, performanslarının belirlenmesi, harcama belgelerinin içeriği/uygunluğu, yalın üretim, yeşil dönüşüm, dijital dönüşüm, stratejik planlama, pazarlama, reklam, vb. konularda gerçekleştireceği eğitim, seminer, rehberlik giderleri
  • Yurt içi ve yurt dışında gerçekleştireceği her türlü halkla ilişkiler faaliyetleri (PR), pazar istihbaratı, ,ulusal ve uluslararası iş ilişkileri ağı (networking), sponsorluk vb. giderleri
  • Responsible® Programının kurumsallaştırılmasına yönelik giderleri ile eleman istihdamı ve eğitimine ilişkin harcamaları
  • Stratejisinin güncellenmesi, yenilenmesi, geliştirilmesi, uygulanması ve program kapsamında yapılan stratejik çalışmalara ilişkin harcamaları ile bu konularda satın alacağı danışmanlık giderleri bulunuyor.

 

Destek programına katılmak ve bilgi almak için lütfen formu doldurunuz.