HABERLER

Women-Up İle Kadın Girişimciye 127.400 Tl Hibe

 

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen ve SGK Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi (Women-Up) 4 ilde yeniden başlıyor.

Proje ile girişimci kadınları haksız rekabete karşı korumak, rekabete daha dayanıklı hale getirmek ve Türkiye’yi kayıtlı kadın istihdamı açısından daha iyi seviyelere çıkarmak hedeflemektedir. Bu kapsamda projeden İstanbul, Ankara, Samsun ve Aydın illerinde toplam 2.100 kadın işveren ve bu işverenlerin işletmelerinde istihdam edecekleri 2.100 kadın işçi faydalanacaktır.

Projenin Hedef Kitlesi:

Kadın girişimcilere ait genç işletmelerden (05.03.2012 tarihinden sonra kurulan) en fazla 9 işçi çalıştıran ve yanına ilave olarak kadın işçi alan işverenler projenin hedef kitlesini oluşturmaktadır.

Projeden faydalanmak isteyen kadın işverenler 19 Ağustos 2024 tarihinden itibaren e-devlet üzerinden ön başvurularını gerçekleştirebileceklerdir.

Proje kapsamında; Ankara’da 500, İstanbul’da 800, Aydın’da 400 ve Samsun’da 400 kadın işverene işletmelerinde ilave olarak istihdam edecekleri kadın sigortalı için asgari ücretin net tutarına kadar hibe desteği sağlanacaktır.

 

 

Destek programına katılmak ve bilgi almak için lütfen formu doldurunuz.