HABERLER

Sgk E-Tebligat Dönemi Başladı!

 

Sosyal Güvenlik Kurumunca Elektronik Ortamda Yapılacak Tebligata İlişkin Yönetmelik 24.09.2021 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanmış olup yönetmelik 01.10.2021 tarihi itibariyle yürürlüğe girmiştir.

Yönetmelik ile Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından elektronik ortamda yapılacak tebliğ işlemlerine yönelik usul ve esaslar belirlenmiş olup önceki bültenlerimizde söz konusu usul ve esaslar paylaşılmıştır.

10.12.2021 Cuma günü itibariyle SGK E-Tebligat Başvurusu ekranı E-Devlet üzerinde hizmete girmiştir. Kayıt işlemleri tüzel kişiler için MERSİS veya SGK tescil kaydındaki kanuni temsilci tarafından E-Devlet üzerinden "SGK e-Tebligat Başvurusu" ekranına giriş yapılarak yapılacaktır.

Başvurunuzu aşağıdaki adımları takip ederek kolayca yapabilirsiniz:

  • E-Devlet üzerinden SGK E-Tebligat Başvurusu ekranına giriş için tıklayın
  • Başvuru Tercih Listesi'nde başvuru yapılacak kurumun yanında "İşlem" menüsü altında çıkan "Başvur" butonuna tıklayın.
  • Açılan sayfada T.C. Kimlik Numarası, Adı, Soyadı, Cep Telefonu ve E-Posta Adresi kısımlarını doldurarak "Başvur" butonuna tıklayın.
  • Yeşil şekilde "Başvuru başarılı bir şekilde eklenmiştir" sonucuna ulaşınca "Başvuru Listesi" butonuna tıklayarak kayıtlı başvuru listesine ulaşabilirsiniz.
  • "Kayıtlı Başvuru Listesi" kısmında "Hesap Ekleme ve Kaydetme" işlemini yapabilirsiniz.
  • Eklenen hesap karşı tarafa onaya düşecek ve "Doğrulama Durumu" menüsünde "Onay Bekliyor" olacaktır.
  • Karşı taraf "SGK e-Tebligat Hesap Doğrulama" üzerinden kendine düşen tebligatı onaylayacaktır. Böylece yetkili hesap kaydı tamamlanmış olacaktır.

SGK e-Tebligat Başvuru Süresi Uzatıldı!

Yönetmeliğe göre başvuru süresi 31.12.2021 tarihinde sona erecekti ancak sistemin 10.12.2021 tarihinde açılması ve aşırı yoğunluk oluşması nedeniyle başvuru süresi 31.01.2022 tarihine kadar uzatılmıştır.